Dec 16, 2009

dua cara membuat order

salam darlings :)

disebabkan terlalu banyak permintaan untuk order seperti cara yg lama, maka terpaksalah eightDesigns ikut he he.. demi sis semua ye...

cara pertama(cara lama):
isi ORDER FORM kat blog ni atau pun kat website www.muslimchicfashion.com

atau

cara kedua(cara baru):
guna sistem cart di website. baca artikel ni utk cara2nya. klik sini

sis amat digalakkan utk order melalui sistem cart sebab memang cepat dan senang. customer yg order melalui sistem cart akan diberi keutamaan, sebab baju yg sis order tu memang dah confirm ada.

kalau order melalui ORDER FORM, kena tunggu feedback dari eightDesigns dulu, tengok dulu baju yg sis nak tu ada ke tak, then baru bole byr.

oraits semua? harap maklum

selamat bershopping :)

~sue and amna

Nov 18, 2009

A BIG THANK YOU

Salam semua,

First of all,
eightDesigns nak mengucapkan terima kasih tak terhingga kepada semua yang hadir ke casting ahad lepas. 27 orang yang hadir, walaupun dengan only 1 week notice. Ramai lagi yang nak datang tapi tak berkesempatan due to other commitments, dsb.

Kudos kepada photographer & make-up artist, Hafiz & Dila for a job well-done. It was great working with you guys. The event was a smooth sail.

To those yang still interested to become our models, tapi tak berkesempatan hadir ke casting, boleh emailkan your photos to sue@eightdesignsboutique.com. Gambar studio, berposing & berpakaian muslim chic fashion. 1x full body shot, 1x half body shot & 1x head shot. Actually for this project kami dah pilih the models, but we will keep your photos in our database for future projects. If we are interested, we will give you a call for a casting session :).

We have uploaded photos from the casting at our facebook fanpage

Love,

Sue & the eightDesigns team

Oct 23, 2009

Hugs from eightDesigns

Salam darlings! lama rasanya sue tak menulis kat blog eightDesigns ni. selama ni yg dok upload baju baru dan reply email tu semua Amna yg buat. Amna tu staff eightDesigns yg baru. baru aje start keje dalam bulan puasa haritu hihi. sue sekarang ada kat kampung. ada urusan kat Kota Bharu (eheh surprise!- keep on reading) Ada beberapa perkara penting yg sue nak inform sis semua.

1) e-commerce website
yg paling penting tentang e-commerce website. sue dgn hubby dah buat website baru utk eightDesigns. sis bole refer kat: http://www.muslimchicfashion.com. website masih belum siap sepenuhnya. ada banyak lagi stok yg belum masuk website tu. walaupun dulu ramai yg vote for blog, kami terpaksa jugak buat e-commerce website tu. bila stok dah banyak, order masuk banyak, Amna pun dah tak terlarat nak control order melalui blog. makan masa 1 hari suntuk reply email, dan bungkus parcel aje. so, sue fikir terpaksa lah jugak pakai e-commerce website tu sebab kebanyakan step dah automated kat sana. once sis order, bila sistem cakap available, sis terus boleh buat payment. tak perlu tunggu kami reply. kan senang gitu :) so sue harap, sis bole biasa-biasakan diri dulu utk pakai website tu ye. starting 2 November 2009 semua order mesti masuk melalui www.muslimchicfashion.com. blog sekarang www.eightdesignsboutique.com akan remain sebagai blog. kami still akan maintain blog ni utk kegunaan blog aje. nanti sis bole baca pasal berita2 eightDesigns kat sini. rajin2 la jugak jenguk blog ni ye sis. kalau ada new arrival pun, kami akan upload sikit kat blog. utk stock yg sebetulnya, sis kena tengok kat website muslimchic. errr... faham ke semua? berbelit2 pulak ayat sue eheh

2) eightDesigns Kota Bharu
haaa... perkara yg kedua, yang paling membuatkan sue pening kepala, tak bole tido malam, raya lepas pun tak bole nak raya, huhu.. eightDesigns Kota Bharu! subhanallah. walaupun pening, tapi rasa excited pun ada. alhamdulillah setelah bertungkus lumus kerja gile-gile, sue akan bukak cawangan eightDesigns di Kota Bharu Trade Centre(KBTC). utk yg tak pasti kat mana KBTC
tu, KBTC tu bangunan baru in between Pasar Besar Siti Khadijah dgn stesen bas KB. bangunan yg ada Parkson dan Giant yg baru tu. sekarang kami masih dlm proses buat design dan renovation. kedai kat tingkat 2. target bukak 1 bulan lebih lagi. nanti kami inform ye.sue harap sangat semua eightDesigns fan yg ada di Kelantan akan dtg support ye ;)

3) Kerja kosong di eightDesigns
Bila eightDesigns KB dah bukak, sue akan transfer Amna untuk manage butik kat sana. jadi kena ada sorang staff untuk ganti Amna manage butik kat b.b.bangi pulak. berikut senarai staff yg kami perlukan:
Fulltime staff kat butik B.B.Bangi = 1 orang (mesti pandai komputer, pandai English sikit2, preferably yg ada diploma)
Fulltime staff kat butik Kota Bharu = 3 orang (jaga kedai)
salary bole bincang. sesiapa yg interested atau ada kawan2 yg tengah cari kerja, bole email sue kat: sue@eightdesignsboutique.com. jangan lupa kasik no tel sis kat email ye. nanti sue akan call.

sue harap sangat2 sis semua akan terus menyokong eightDesigns (sebak pulak dlm dada). doakan kejayaan eightDesigns ye. sue ucapkan terima kasih banyak2 (
ikhlas dari hati insan kerdil bernama Norasurah) sebab ramai yg dah support eightDesigns sejak ditubuhkan 17 July tahun lepas.

hugs,
sue surah
kg belukar neteng, tumpat
kelantan

Oct 20, 2009

Customer Testimonial

Here's what our customer have to say about eightDesigns :)



Dniealias is wearing Lili's Long Cardigan 449 Black

here's a photo of me wearing your 449 black ..the size is just nice and i hear it...a lot!
thank you eight design.pleasure dealing with you guys!
dniealias.

Sep 11, 2009

Testimonial from Intan Nurulfateha




Copied from her email to me today:

"sis, i got the boyfriend shirt n i reali loved it ^^
a million tenks sis~
as attach, my pic but a lil bit shaking ;) "



Intan wearing our Farah Shamimi bf shirt 643 blue red :) she's looking great in that outfit hehe.Intan is an ex-student of geomatic Science, UiTM Shah Alam. you can view her post regarding this purchase at her personal blog

Aug 13, 2009

Tanya pendapat

salam sis,
sue nak tanya, ada ke yg nak beli baju renang muslimah dan kasut2 crocs? kalau ada yg berminat, maybe eightDesigns bole pertimbangkan utk jual pattern yg korang nak. bagitau la yg macam mana korang minat. amacam? kalau ada yg nak, inform la ye. bole email ke sue@eightdesignsboutique.com

thx dear :)

Aug 12, 2009

Catch eightDesigns at YEC booth, UTP Convocation :)



Salam and good day darlings!


catch eightDesigns at YEC booth, Universiti Teknologi Petronas (UTP) for 3 days this coming weekend. YEC will be selling some of eightDesigns collection there. Here's the opportunity for you to touch and feel the clothes and more importantly you could save on postage charges!


Meet us at :

Venue: UTP Convo Fair, Tronoh, Perak

Booth: Youth Entreprenuership Club (YEC) ; booth number 66

Date:
14 August (friday) 8pm to 11pm
15 and 16 August (saturday and sunday) 10am to 12midnight

Aug 11, 2009

Testimonial from Helinda Samsudin


Helinda is wearing our Daila's Work Wear code 816 orange


Here's what she has to say about her purchases (copied from her email to me):

salam sue...

saja nak menyelit tunjuk baju baru... hehehe
pasni rasanya kena amik saiz M, saiz S tang bahu terkecik dah sket...

just a short notes utk customer eightdesign, kalo bole sue attachkan sekali:
termasuk baju dlm pic ni, dah tak terkira rasanya berapa helai saya beli dr butik ni... paling banyak inner turtle neck tu. :D
then ada la 4-5 helai lg yg lain2... mmg best, good quality, good service... keep up d great work sue. Insyaallah, saya akan terus meng'order' lg, kalo ada yg berkenan dihati... hehehe....

all d best... cheers

Aug 3, 2009

An apology from eightDesigns.

Dear loyal customers.
First of all, we would like to thank all of you for your continuous support. Without you, eightDesigns would not be as it is today. It has been more than one year since we've been on the net (from 21st July 2008). And ever since the recent opening of our offline boutique, business has been booming.

However, it seems that our "sudden" success has taken a toll against the business. 3 pairs of hands working daily from 10am till 9pm (and sometimes untill midnight) is still not enough to handle the current workload. Thus we apologize if we are not able to promptly update the availability of our items on this blog. We know what a major bummer it is when you have carefully selected the items of your choosing, only to find out they're not in stock! We also apologize for any mishaps that has happen during the handling of your order and your delivery.

Though more than 90% of you have voted for us to stick to a blog, rather than an e-commerce website the current workload just doesn't allow it. Thus we have opted to combine BOTH!! We will still retain our blog for item availability, but for ordering we will be using a proper "ordering system" in place of the current "order form".

In the midst of us upgrading our system, we will try our best (starting today) to promptly update the availability of our items and to provide a better service to YOU, our customers. However, we may not be able to respond to your orders as promptly as before . Thus we strongly urge you to drop by our offline boutique as we have tons and tons of items which have not been uploaded yet ;). (Teaser: we even have some new bags and new designs for our
monobo footwear!!)

Thanks again darlings :)

Love,

Sue and the eightDesigns team.

Jul 30, 2009

Return and exchange policy

Salam sis,

huhu just nak inform, kebelakangan ni, kami terima banyak customer yang pulangkan baju. Ada berbagai-bagai sebab. Kalau yg tak kena saiz, atau baju tu ada defect, bole la tukar. Tapi kalau saja2 nak tukar sebab ada baju lain yg lagi cantik, mintak maaf la. kami tak dapat nak kasi tukar macam tu.

so, before order tu, sis better make sure dulu saiz yg tepat. email kami tanya kalau tak pasti size. kalau tak pasti baju tu materialnya apa, email jugak. biar confident semua, then baru bayar. lagipun, kalau sis nak tukar baju, atau nak pulangkan baju, kos postage tu sis jugak yg tanggung. dok ulang-alik poslaju, sis pun dah rugi RM12.

rasanya eightDesigns akan buat policy baru yg lebih jelas and lebih strict lepas ni. Sama macam blog orang lain jugak. sekarang ni kami lembut hati sangat, so banyak itu ini yg jadi.

err harap faham la semuanya huhu. btw, kami ucapkan berbanyak-banyak terima kasih dan penghargaan kepada semua customer yg dah beli dari eightDesigns. kalau nak senaraikan semua nama setiap seorang kat sini, tak larat pulak . kami betul2 menghargai anda semua ;)

Jun 27, 2009

eightDesigns in Dara.com magazine July 09 issue

Salam and good day sis!
still remember my previous post about being spotted by Dara.com magazine? You can read every news about eightDesigns here. Actually there are some other photos which i do not include here. You can find them in their individual posts.

here are some photos scanned from Dara.com magazine July issues. Unfortunately, all items in these 4 photos are sold out. We still dont know whether there's gonna be any restock of these items.


Dara.com July 2009 issue


Model is wearing our maxi | model is wearing our Norita 151 polkadot cardi


Model is wearing our Izzah farhana boyfriend shirt 423 blue-green | model is wearing Afiqa Multaza 313 red

Jun 24, 2009

Customer Testimonials

Here what our customers have to say about eightDesigns :)


Fana is wearing Hazlin Short sleeve Boyfriend shirt 453 purple

Salam kak sue! dh dpt baju td. hehe sangat lawa =) thanks!
ini pix semangat pkai baju baru. hehe!

You can also find the photo above at her blog:
http://fanamefauna.blogspot.com/2009/06/ta-dah.html

Btw, her sister is the owner of The frOufrOu. You can find their collection here:
http://www.facebook.com/thefroufrou


Teeha is wearing Fazlin Rahayu 300 Blue


Teeha is wearing Alwanie 294 White

Assalamua'alaikum..
Kak Sue, ni sy nk tunjuk gambar sy pakai bju yg bli kat 8designs..hihi
Sedap pakai bju alwanie ni..x jarang sgt wlupun putih..tp gmbo x clear sket sbb guna hp..
yg kimono ni pun best..rs sejuk je..xyah susah2 gosok..cuma sbb sy ni x brp nak tggi, so jd labuh sgt lah plak bl pakai..tp msih ramai yg puji cntik..bangga kjap..haha..

Jun 21, 2009

FAQ

Disebabkan terlalu banyak pertanyaan dan ada beberapa perkara yg kurang jelas, jadi ni eightDesigns persembahkan FAQ sbg rujukan anda:

Soalan 1:
Customer: Kalau i masukkan duit hari ni, bila bole sampai baju?
eightdesigns: Kami akan pos baju anda sehari selepas terima payment. Kami deliver setiap hari, kecuali ahad dan public holidays je. kalau pejabat pos bukak, kami pasti deliver. Delivery biasanya 2 hari untuk address kat selangor, negeri sembilan, dan yg mana-mana la dekat dengan area Bdr Baru Bangi. Utk Kelantan, Terengganu, biasanya 3 hari. Sabah dan Sarawak, 3 atau 4 hari. Sbg cth: Anda masukkan duit hari isnin, kami hantar hari selasa, so parcel akan sampai hari rabu atau khamis gitu. err..faham ke? senang cite... tunggu la sampai 4 hari, kalau lepas 4 hari tak sampai lagi, pasti ada prob poslaju, cepat2 email kami ye.

Soalan 2:
Customer: Kak sue, apa no tel eightdesigns? senang sikit saya nak order melalui SMS.
eightdesigns: no telefon kedai kami ada di bahagian 'Contact Us'. tapi mintak maap la, kami tak mampu nak layan order melalui sms. order semua kena melalui sistem 'cart' dan order form kami. SMS & panggilan telefon hanya akan dilayan semasa business hours kami sahaja.

Soalan 3:
Customer: Kalau baju yg saya beli tu tak kena saiz atau saya tiba2 tak berkenan pulak kat baju tu, bole tukar atau amik duit balik ke?
eightdesigns: Returning of items is applicable for defect items or changing of size only. Strictly no cash refund. Kalau baju tak kena saiz, bole tukar dalam masa 15 hari dari tarikh kami hantar baju tu. Kalau walk-in purchase atau order yang datang collect sendiri di butik boleh dalam 3 hari sahaja. Cumanya, Sis kena byr lagi sekali kos pos laju untuk penghantaran kedua. kalau nak tukar dgn baju lain, kita kan kira berapa beza harga baju tu. kalau kurang, kami pulangkan, kalau lebih, korang tambah. baju baru, kos poslaju pun kena kira baru. gitu la baru adil kan? Optionally, you can always drop by our boutique. Lagi senang :)

Soalan 4:
Customer: hye eightdesigns, i first time nak beli dgn u ni, takde diskaun2 ke, free gift ke? hehehe
eightdesigns: hye darling, diskaun tu takde kot, tapi kalau total items u beli tu berharga RM130 ke atas, delivery u takyah bayar. meaning, eightdesigns tanggung. jimat RM6 or RM9 tuu. free gift tu belum ada lagi buat masa sekarang, sebab eightdesigns baru nak bernafas ni, bak kata yuna, bagai bernafas dalam aaiiirrrrr.. sabar dulu ye. tapi dont worry, regular customer pasti akan dpt free gift nanti :p.
p/s: kami bercadang untuk melaksanakan "Point System", tapi masih dalam proses

Soalan 5:
customer: i dah transfer duit through interbank giro, transfer dari BSN ke akaun Maybank eightdesigns. bila bole hantar baju tu? haiii tak sabarnyaa hihi
eightdesigns: kami akan deliver sehari selepas kami tgk duit awak dah masuk dalam akaun Maybank kami. interbank giro transfers kan takes time sikit. harap bersabar ye darling

Soalan 6:
customer: Hey eightdesigns!!! baju i ada lubaaangggg uwaaargghhh!
eightdesigns: Kalau baju tu rosak disebabkan kami, kami akan hantar yg baru utk korang. ataupun pulang balik duit korang semua including kos poslaju. tolong hantar balik baju tu kepada kami, kami akan ganti kos poslaju utk pemulangan baju tu. tapi kalau korang sengaja buat lubang kat baju tu sebab korang tak berkenan kat baju tu, then hanya Allah yg akan membalasnya huhuuuuuu. *baiknyaa eightdesigns hukhukhk berkorban apa saja demi customer terchenta

Soalan 7:
customer: bole caya ke eightdesigns ni? ntah2 tipu duit aku...
eightdesigns: kami org baik, kami pun takut tuhan. huhu confirm kami bole dipercayai. lagipun skrg kan dah bukak butik kat b.b.bangi. kalau kami tipu duit korang, korang bole report polis. Syarikat kami berdaftar dgn SSM. Company no :001839634-X. kalau kami tipu, nampaknya kami memang menempah kegagalan la di atas penat lelah kami bina eightdesigns selama ni.

Soalan 8: i nak book baju ni, tapi nak bayar hujung bulan bole tak?
eightdesigns: booking actually 3 hari aje. lepas 3 hari, kalau takde payment, kami akan cancel booking tu, sebab nak kasi peluang orang lain beli pulak. tapi diatas perasaan dan hati yg lembut, kami pun faham situasi kewangan korang. kami dgn rela membook kan item yg korang tergila-gila kan tu sehingga hujung bulan, dengan syarat, korang masukkan dulu deposit RM10 utk setiap baju. then hujung bulan, korang bayar balancenya, then baru kami hantar baju tu. Tapi bila hujung bulan, korang kensel pulak, deposit tu korang terpaksa la dermakan pada eightdesigns. hhuhu

Soalan 9:
customer: i dah place order, tapi rasanya tak jadi nak beli la pulak. macam mana?
eightdesigns: kalau nak kensel order, takde masalah, email aje. kami tak marah pun. :) tapi kalau bole, tolong la reply email kami. yg penting, communicate je, jgn buat deeekkkk aje. kalau buat deeekk, memang ada la yg nak kena banned ehhe

Soalan 10:
customer: i book dulu ye baju tu, nanti i datang collect kat butik dlm masa 2 hari ye
eightdesigns: ye kami mengalu-alukan kedatangan anda. bole book kat online, then dtg collect within booking period ;) bwk kawan2 dan adik-beradik sekali, tolong la promote ye

Soalan 11:
customer: saya lupa la saya ada beli baju dgn eightdesigns. haritu rasanya ada notis dari poslaju suruh collect parcel, tapi saya tak collect. bz betul la. macam mana?
eightdesigns: kalau parcel dipulangkan balik kepada kami, anda kena tambah bayaran kos poslaju utk penghantaran kedua. jika anda tak collect parcel anda di pusat poslaju terdekat dalam masa 14 hari, poslaju akan pulangkan balik parcel anda kepada kami. tak ke rugi duit tuu.. syarikat poslaju jugak yg untung. so, jaga2 la bila agak2 kami nak hantar tu, better bagi alamat ofis ke, atau kalau alamat rumah, biar ada orang kat rumah masa posmen datang tu. haaa gitu la kira-kiranya.

Soalan 12:
customer: non-muslim can buy from u or not?
eightdesigns: of course u can buy from us. even though our tag line is 'muslim chic fashion', we are open to everyone to buy from us. Muslim chic fashion is just a style of fashion, not a restriction ;) everyone is welcome to buy from us.

Soalan 13:
customer: hai eightdesigns, u dah hantar ke parcel i tu? kenapa i trace tracking number yg u bagi tu tak jumpa pun. salah ke tracking number tu?
eightdesigns: hai darling, kami dah hantar parcel u seperti yang dijanjikan. kalau u trace kat website poslaju, memang sampai bila2 pun takkan berjaya trace parcel u tu. sistem kat website poslaju tu sentiasa macam tu, memang confirmm akan fail. kalau u nak trace, bole call pusat poslaju Bangi kat 03-8925 5226 atau 03-8925 5208 :)

Soalan 14:
customer: eightDesigns, u bole hantar baju i pakai pos ekspres tak? i nak jimat. pos ekspres RM4 aje. so bole jimat RM2
eightDesigns: mintak maaf banyak2, kami tak bole hantar pakai pos ekspres. kami tak dapat nak tanggung kerugian kalau parcel tu hilang. Pos ekspres tu kan utk hantar dokumen sahaja. Kalau pakai pos ekspres, posmen akan campak depan tangga aje ataupun sumbat baju u dalam post box, so sesiapa aje bole curik baju tu. Untuk menjamin baju u sampai dengan selamat, kami pakai courier paling murah dalam Malaysia, iaitu Poslaju :)

....oklah, akan bersambung lagi bila ada pertanyaan2 baru dari customer :p

Jun 20, 2009

How to buy from eightDesigns?

1) we have created an official website at www.muslimchicfashion.com.
please place your order using cart system there. it would make the transaction smooth. if you have probs using the cart system, you could also order using the ORDER FORM at the top of the page

2) after successfully placing the order, check your email or you can login at the website to view the order info and make the payment within 3 days.

3) your order will be canceled should we not receive the payment within 3 days


4) notify us immediately (by email) after making the payment. Payment made before 12noon will be delivered same day, otherwise will be delivered the next day. we deliver everyday except sunday and public holidays.

5) we deliver daily. pls allow 2-4 days for the parcel to arrive.

6) if you are using cash deposit machine, and there is a balance of RM5 or below, we will include the balance in your parcel. For balance of more than RM5, we will transfer to your maybank, cimb, or bank islam account. just email us your bank account name & number.

7) We no longer accept cash on delivery (COD) as you can now drop by our physical boutique. click here to view map to our boutique.

8) ask us no more discount because our price is already very very low for that quality apparel, plus we already offer you free postage for order of RM130 and above ;)

9) we do ship internationally, please enquire us regarding shipping charges. We accept payment through Paypal for international customers.

enquiries, pls email: sue@eightdesignsboutique.com

Jun 6, 2009

how eightdesigns measures the clothings

here's how we measure each and every clothing we are selling. do not really take the size of S, M, L, or XL exactly as they are. use the measurement we provide as guidelines on choosing your sizes. measure your apparel, NOT your body.

in each post, you will find something like this:

measurement(inches") :
Fits S only: shoulder 15 | bust 34 | length 23.5

[Fits S only] is just my suggestion. please refer to the exact measurement in inches.

if you still have questions regarding clothing measurement, pls email us at sue@eightdesignsboutique.com

May 24, 2009

We've been spotted by Dara.com magazine ! wawieeyy!

from left: Kimy (my beloved kid), myself, and sis Aida

p/s: did u notice that im wearing the same outfit like the previous photo? ahaha what a coincidence. sis Aida wearing Combination Shift Dress, previously in our collection

this afternoon, while checking my emails, my eyes almost popped out when I caught an email from sis Aida, a journalist from Dara.com magazine. She asked for loan clothes for a Dara.com photo shoot. OMG! I was speechless ! I was so thrilled and excited that I was jumping in joy! hahhahaa :p

May 19, 2009

more updates on eightdesigns physical boutique


sue and adilah. adilah is my sis in law cum temporary boutique assistant ehehe


inside our little boutique. still waiting for more stocks


my hubby and adilah.


our empty living room


our empty tv bench waiting for a plasma tv donated by anyone reading this :p hehe

May 17, 2009

WE ARE NOW IN BUSINESS!!

Good news darlings!! You can now drop by at our physical boutique/ office today!! 


Address: 
No.18A, Tingkat 1, Jalan 6C/7, Fasa 1, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor. 


Open: Monday to Friday 10.30am to 7.30pm
Close: Saturday, Sunday and Selangor Public Holidays.


Tel no: 013-6784012 (Sue and Dhania)
Email: order@eightdesignsboutique.com

Below is a google map to our boutique. (TIPS: Use google map to get directions from Toll Bangi or Toll Kajang)



View Larger Map


click on the map for better viewing. already set the size as A4 for you to easily print it ;)


Look up for our signboard. We are on the 1st floor. We are in same building with Bank Islam in the area of pasar malam fasa 1 (seksyen16) b.b.bangi:). 


May 14, 2009

updates on eightdesigns boutique

yeayyy at last! dah siap cat. lampu2 dah pasang.
lantai laminate kayu pun dah siap hehe

ok ke lighting macam tu? maybe kena campur2 bulb putih.

May 6, 2009

butik Bangi

salam sis, sila tgk baju2 baru tu ye. tqvm kepada semua yg hantar email kat sue utk bagi idea apa clothing yg diorang nak. rasanya dah ada yg sue fulfill request tu kan. yg belum ada tu, sue cuba dapatkan lagi ok. more to come next week. insyaAllah.
serba sedikit pasal butik tu. sekarang tgh renovate. macam lambat aje lagi nak start bukak sebab lambat dpt kontraktor yg sesuai. kecik aje butik ni. tapi bole la muat 20 org customer serentak. ada living room kat depan. so kalau bawak hubby or anak2 or bf or parents, diorg bole rilek2 lepak tgk tv, and pakai wifi kat living room. wifi sue kasik free aje ;p. speed laju punya :p sebab sue pun kaki internet jugak eheh


address: No.18A, Tingkat 1, Jalan 6C/7, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor.
kat area pasar malam bb bangi tu. ada shell, maybank sume. ada org panggil tempat tu fasa 1 bb bangi. tempat kami satu deret dgn Bank Islam. kat tingkat 1 atas kedai accessories kereta S-Cool. sekarang signboard dia eTiQa Takaful Mahmudin Agency tu.


pandangan dari luar.


tempat asal. color tak cantik. dinding tak rata. kabel elektrik berselirat sana sini. karpet lama dah cabut. partition lama pun dah cabut supaya luas sket.
(1 mei 2009)


kabel letrik tengah tanam. baru tgh cat alas putih (4 mei 2009)

okla dah abis membebel. nak tido dulu. esok banyak benda kena pikir and buat. take care ;)

Round neck inner

material: soft cotton.
RM22 only


252 black status:available (S, M) | 253 white status:available (M)

May 1, 2009

Opening of shop delayed!

Salam sistas. I know that i mentioned in my previous entries that the shop will be opening today (1st May 2009). However, since the shop is still under renovation, I think I have to put it on hold for at least another few weeks or so. Tunggguu!!!! :)

Apr 28, 2009

Tell us what u want :)

Salam sis. Since we'll be opening a physical shop in 2 weeks, would like to ask your opinion regarding stocks. we'll be doing massive stocks of dresses, kimonos, blouse and etc. but then, it will be very helpful if u could tell us what u want.

currently we've received emails asking for:
1. mermaid long skirts
2. leggings
3. long cardigans
4. turtle neck inners
4. round neck inners

so, pls pls tell us what u want. it will be very helpful for both parties. would appreciate it a lot if u could give us some ideas by commenting to this post or even better email us the pics of clothing u want to sue@eightdesignsboutique.com

tqvm in advance. luv u all ;)

Feb 24, 2009

3 WINNERS of New Year Resolution Contest

hye sis! as promised, listed here the 3 WINNERS of New Year Resolution Contest:

1st prize: Kamilia Kassim
Kamilia will select herself any item(s) which prices total up to RM85.

2nd prize: Shahida Salim
Shahida will select herself any item(s) which prices total up to RM55

3rd prize: Noor Hidayah
Noor Hidayah will select herself any item(s) which prices total up to RM45

million thanks and appreciation for all those 3 winners for their effort in winning the contest. im so glad for having the opportunity to make this contest successful.

and million thanks also to others who entered the contest but not winning anything. just want u to know that i really really appreciate your effort sis!

for all the winners, pls do email me your selection. yet, the selection depends on the items availability.

congratsssssss :)