Feb 14, 2011

Tutorial - cara pakai shawl - Magic 1 Pin

Salam sis,
mari kita belajar cara pakai shawl  design kerinting menggunakan hanya 1 pin, dalam masa 3 saat sahaja. sila scroll :)

1. pakai inner neck. kemudian letakkan shawl kerinting Balqis sebelah pendek dan sebelah lagi panjang. seperti dalam gambar ye. Pin dulu kat atas kepala supaya shawl tak jatuh.

2. Ambil bahagian yg panjang, dan dililit di arah bertentangan, letak atas kepala. Kemudian cabut semula pin yg tadi, dan pin kan sekali lagi bersama bahagian yg panjang tadi. Pastikan bahagian depan shawl labuh sikit, untuk menampakkan gaya scallop sedikit. Lebihan bahagian yg panjang tadi dibiarkan begitu saja ke belakang.

3.  Dah siap!. kalau ada yg tak clear, boleh comment =D. Shawl design kerinting ni tidak sesuai dipakai jika melekap di muka. jadi cara yg paling cantik ialah seperti di atas tadi. nampak style Yuna pun ada tu ^_^

shawl kerinting ini boleh dibeli di sini

p/s: dipersilakan copy dan guna tutorial ini di blog bersama rakan-rakan, cuma kami harap sis dapat credit/ link kan kembali kepada eightDesigns ya. ^_^
.

7 comments:

  1. inner nech nk dptkn kt mne eeek?

    ReplyDelete
  2. inner neck bole beli di http://www.alhumairacontemporary.com/ dan http://www.radiusite.com/
    :)

    ReplyDelete
  3. hmm , kalau plain punya shawl ok ke ?

    ReplyDelete
  4. salam sis sya,
    bolej jugak kalau plain shawl :)

    ReplyDelete
  5. x brapa paham yg dekat kena buang pin tuh..boleh terangkan mcm mna..?

    ReplyDelete
  6. asal simple sgt....???emmm........tp cute gak.Truskan usaha.GANBATTE!!!!

    ReplyDelete