Jun 1, 2011

Tutorial - Cara pakai shawl selendang macam Yan ringkas cuma 10 saat diperlukan- inspired by Hana Tajima

Share

Salam sis,

jom try cara pakai shawl terbaru, inspired by Hana Tajima, cuma ada ubah sikit-sikit.. ringkas, hanya 10saat shj diperlukan. sambil berjalan pun boleh pakai gaya mcm ni =D

cara pakai shawl macam ni sesuai digayakan bersama shawl yg jenis nipis macam kain chiffon.

cantik kan. lain dari yg lain.

 1. Letak shawl atas kepala, sebelah panjang, sebelah lagi pendek.

 2. Pegang bahagian tepi shawl, bawa ke belakang,

 3. Pin menggunakan brooch yg kecil.

 4. pandangan dari belakang
 5. Pin macam ni je.
 6. Twist kan tudung yg bahagian panjang tu, terbalikkan kainnya. (ada faham?)

 7. Bahagian shawl yg pendek dikeluarkan supaya berada di depan.

 8. bahagian shawl yg panjang tadi di letak kat atas kepala.

 9. secure dengan jarum peniti
 10. dah siap!
 11. pandangan dari sebelah kiri Yan

12. Pandangan dari sebelah kanan Yan.

Cantik kan? kalau tak jelas, boleh comment di bawah =D

Shawl dalam tutorial ni boleh dibeli DI SINI :)

28 comments:

  1. siyez cantik.. shawl jenis nie xda jual di mana2 kedai ker??

    ReplyDelete
  2. tq eryn :) shawl ni takde jual kat tempat lain sbb yg ni eightDesigns buat sendiri.

    ReplyDelete
  3. pandangan belakang selepas pakai shawl tu mcmne ek..

    ReplyDelete
  4. xsesuai ngan mukelah..tp cute sgt tgk org pkai..

    ReplyDelete
  5. suke tgk stail korg pakai..tp bila part kita nak pakai, mcm pelik semcm je..nak nanges! :(

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  7. eightDesign tak rasa nak buat kelas ajar pakai shawl ke?confirm i follow...

    ReplyDelete
  8. simple lah akak. n nice ! cantekcantek. ngeee

    ReplyDelete
  9. ada style baru lg tak?hehe..saya nie kaki shawl..hbs duit utk shawl je..thanx ye akak sb sudi bg tutorial di sini..cantik sgt..

    ReplyDelete
  10. wooot3 ! sumpah comel ~ dah try , mmg lawa . TAPI bhgean blkng leher nmpk laa -.-'

    ReplyDelete
  11. cantik korang pakai..nk try jgk..teringin tgk org pakai cntikk

    ReplyDelete
  12. nk tnyer...yg no2 tu kurng fhm..bhgian tepi belah mne..kiri or kanam??xfhm... :)

    ReplyDelete
  13. cantik . . tapi tak reti nak pakai . . huhu . . sedey . .

    ReplyDelete
  14. dah try,,tp cm plik jer,,,tgk org pkai cntik jer,,salah twist kot,,,hahahha

    ReplyDelete
  15. ssah kot nk pkai cmtu..

    ReplyDelete
  16. cmne nk pkai nyew..atoyaiiiiii

    ReplyDelete
  17. npe buat xjd2.....aaahhh...png kple..tbelet lehe..huhu

    ReplyDelete
  18. tehehehe.. cube lagi. mane tau menjadi :)

    ReplyDelete
  19. sy tngok org lain pakai cntik tpi bila sy pakai mcm2 plak jdi.. situ x jdi la sini x jdi la... bleh x tunjukkan cara2 pakai shawl yg ringkas lg tp nmpak menarik...

    ReplyDelete
  20. cantik..mcm senang je tgok orang nak pakai...tp bila pakai sendiri mcm susah je..

    ReplyDelete
  21. boleh amik gambar belakang lepas siap pakai?

    ReplyDelete
  22. shawl jenis cmni ade jual kt mne?? canteq r shawl ni...

    ReplyDelete