Jun 1, 2011

Tutorial - cara pakai shawl / selendang loose style macam Maria Elena inspired by Hana Tajima

Salam sis,

Dalam kebanyakan gambar yg Maria Elena jadi model eightDesigns, banyak shawl digayakan mcm ni. Loose style. Style macam ni sesuai utk org yg muka bulat atau tembam, sebab shawl tak melekap pada muka. Jom tengok mcm mana caranya.

sempooii je, tapi cantik kan.

 1. letak shawl atas kepala, sebelah panjang, sebelah pendek.

 2. Pegang shawl di bahagian telinga kiri kanan, bawa ke belakang. Bahagian shawl yg pendek tadi diletak di belakang juga, manakala bahagian shawl yg panjang dibiarkan di depan.

 3. Pin dengan jarum peniti. Pin sekali dengan anak tudung supaya shawl tak bergerak.

 4. Pandangan dari depan. Bahagian yang panjang dibiarkan begitu saja. Bahagian muka loooose je, tak nampak muka tembam.

5. Kalau suka, bahagian yg panjang tadi boleh juga di pinkan di bahu. Jangan lupa twist kan bahagian panjang tu sebelum pin.

Dah siap! ringkas sangat-sangat!. thanks a lot to Maria Elena :) Jom sambung shopping di eightDesigns !
kalau ada soalan, boleh comment di bawah =D

Shawl love yg Maria pakai ni boleh dibeli DI SINI :)

p/s: tutorial cara pakai shawl ni boleh diambil utk share kat blog kamu, tapi tolonglah link back to eightDesigns ok.

~eightDesigns team.

7 comments:

  1. ade gaya lain lagi taak? (: suka tgk (:

    ReplyDelete
  2. rupa bahagian blkg mcm mane??? and anak tudung kene pakai yg penuh ke yg tutup leher skali tuh???

    ReplyDelete
  3. wow.Cntk ahh...Klasss gitu.simple.

    ReplyDelete