Jan 31, 2011

eightDesigns dalam Majalah By'U isu Febuari 2011

Salam sis semua!

Dapatkan majalah By'U terbitan Suri Media Sdn Bhd. Majalah By'U merupakan majalah baru yg fokus utk remaja. Isi kandungan dan cara penyampaian majalah By'U ni tersangatlah sempoi dan rileks. Boleh didapati di MPH, Popular Bookstore, dan juga kedai-kedai mamak :)

Majalah By'U ada review baju-baju eightDesigns, kat page 6 dan 7 isu Febuari 2011. Ini adalah isu kedua Majalah By'U. Isu pertama terbit bulan Januari 2011 lepas.


cover Majalah By'U isu Feb 2011

page 6: ada gambar Yan dan Zatil. 
tersalah pula dia eja eightDesigns, dia tertinggal "S". tapi takpe la, namanya pun free =D

page 7

thanks to Sis Akma Ariffin and Suri Media!
sis boleh tengok facebook By'U kat sini

Jan 28, 2011

Long Sleeve Lace Dress (ALL SOLD OUT)

Laila

Measurement(inches'):
Free size
fits S and M
shoulder 13.5 | bust 30 | hip 40 | length 29.5 | sleeve length 20
Material: Lace
Description : Butang pada baju dan tangan hanya dummy/sebagai accessories. Lace yg agak jarang walau ada lining, kena pakai inner di bahagian dalam. bahagian tangan tak berlining.
Price: RM45
Free Delivery via Poslaju

*sila klik pada gambar utk view lebih besar*
Boleh juga dipakai bersama skirt labuh, jadi macam baju kurung moden pula.
alamak takde pulak gambar contoh pakai dgn skirt hehe.
boleh juga dipadankan dgn pario bercorak. 

 2353 Black SOLD OUT

2354 White SOLD OUT

2355 Cream SOLD OUT

tiga button di tangan sebagai accessories. Baju ni kain jarang, walau ada lining (kecuali di tangan)

Jan 26, 2011

New Arrival - Boyfriend Shirt! (SOLD OUT)

Siti

Measurement(inches'):
Free size
fits M to L
shoulder 15 | bust 37 | hip 38 | length 28 | sleeve length 23
Material: Thin Cotton
Description : Kain cotton jenis sejuk bila dipakai. Kain nipis dan ringan. 
Price: RM49
Free Delivery via Poslaju


*sila klik pada gambar utk view lebih besar*
 Yan menggayakan boyfriend shirt, simple tapi tetap nampak cantik. 
ada tiga warna yang cantik menawan :)
2356 Red SOLD OUT

2357 Dark Purple SOLD OUT

 2358 Green SOLD OUT

Boyfriend shirt match dengan plain shawl.  

New Arrival - Fauzani (SOLD OUT)

Fauzani

Measurement(inches'):
Free size
fits S to M
shoulder 14 | bust 32 | hip 33 | length 28 | sleeve length 20
Material: Cotton
Description : Kain cotton tak jarang, ada details sikit di bahagian dada.
Price: RM49
Free Delivery via Poslaju
*sila klik pada gambar utk view lebih besar*
 

Model Norsyarehan (Yan) menggayakan tops black dengan selendang bercorak
color hitam pun boleh memberi ilusi, nampak kurus ;p

2367 Black SOLD OUT

simple tapi cantik :)

 Details di bahagian dada.
Tak perlu tambah accessories, design kat dada baju dah cantik sangat,
memberi bentuk V, badan kamu nampak lebih slim hehehee ! ^_^
baju ni stok ada sikit saja.

T-Shirt Comel - Hasnun (SOLD OUT)

Hasnun

Measurement(inches'):
Free size
fits M toL
shoulder 16 | bust 33 | hip 29 | length 26.5 | sleeve length 22
Material: Knitted Cotton
Description :  kain jenis stretchable
Price: RM35
Free Delivery via Poslaju


*sila klik pada gambar utk view lebih besar*

Model Norsyarehan (Yan) menggayakan t-shirt comel color blue dengan selendang bercorak.

2362 Blue SOLD OUT

2363 White SOLD OUT

2364 Black SOLD OUT

2365 Yellow SOLD OUT

2366 Pink SOLD OUT

Simple sesuai utk ke kuliah mahupun hang out bersama rakan-rakan. 


Jan 24, 2011

Skirt Pendek sebagai Extender (ALL SOLD OUT)

Skirt pendek

Measurement(inches'):
Free size
fits S and M
waist 25" (can be stretched to 30")
Material: kain denim yang nipis. lebih nipis drp seluar jeans. 
Description: Pinggang ada getah, boleh stretch.
Price: RM29 (best buy)
Free Delivery via Poslaju

*sila klik pada gambar utk view lebih besar*
*warna dalam gambar sedikit berbeza dari produk sebenar*

Yan menggayakan skirt pendek dengan crop cardigan. 
Jika sis pakai baju singkat, boleh padankan baju dengan skirt ni sebagai fungsi extender.
Pakai skirt pendek untuk melabuhkan baju yang singkat,  nampak lebih sopan juga elegan :)
Belt yg ada tali dan getah tu memang dah attached sekali dgn skirt. dia dah jahit siap-siap.


2344 pale blue SOLD OUT

2345  blue-black SOLD OUT

2346 blue SOLD OUT

2347 black SOLD OUT

Puff Sleeved Crop Cardigan (ALL SOLD OUT)

All sold out now. Next restock will be in early April 2011. Please subscribe via email to receive eightDesigns latest updates. Subscribe here:http://www.feedblitz.com/f/?Sub=422068


Amanina

Measurement(inches'):
Free size
fits S and M
shoulder 14 | bust 34 | length 16 | sleeve length 22
Material: Knitted Quality Cotton 
Description : Kain mcm knitted cardigan, tapi lebih elok kualiti. Butang pada baju dan tangan hanya dummy/sebagai accessories.
Price: RM49
Free Delivery via Poslaju

*sila klik pada gambar utk view lebih besar*
 Yan menggayakan puff sleeved crop cardigan dengan skirt pendek.

2342 black SOLD OUT

2343 red SOLD OUT

Tshirt love-love-love

Tshirt love-love-love

Measurement(inches'):
Free size
fits S and M
shoulder 15 | bust 34 | hip 36 | length 29 
Material: Super stretchable cotton
Description : Kain cotton jenis sejuk bila dipakai. Sangattt selesa kainnya. Kain lembut mcm baju baby.
Price: RM42 
Free Delivery via Poslaju

*sila klik pada gambar utk view lebih besar*


2338 love pink SOLD OUT
Yan menggayakan tshirt love-love-love pink. Nampak sungguh comel dan rileks


2339 love orange SOLD OUT

2340 love yellow SOLD OUT

2341 love white AVAILABLE

Jan 21, 2011

my BFF Contest Updates

Salam dearies yg hebat-hebat belaka,

Tahniah kepada semua yg terpilih. Sue dgn Dhania kat sini rasa happy sangat sebab dpt menggembirakan sis semua dgn menganjurkan my BFF Contest ni. Tak sangka betul ramai sungguh yg hantar gambar. Even dah tutup penyertaan, masih ramai lagi yg hantar.

Maaflah kami terpaksa cepatkan tarikh tutup penyertaan, sebab dah bertimbun-timbun gambarnyaa. Nak bagi lebih peluang kepada yg hantar awal. Kami harap sis yg tak sempat join tu janganlah berduka lara. InsyaAllah kita buat lagi my BFF Contest kedua nanti (kalau eightDesigns ada budget hehee =D).


Tak semua gambar yg dihantar kami upload kat facebook. Semalam pertama sekali kami pilih 70 gambar yang menarik, kemudian yg selebihnya diambil secara random. Memang susah sebenarnya nak pilih sebab semuanya bagus-bagus. Harap jgn ada yg berkecil hati pula. Contest ni kan utk kita happy-like-like.


Kalau gambar sis masuk lambat sikit jangan risau, sebab beza masa hanya beberapa jam saja. Banyak gambar yg masuk awal tapi takde like pun lagi. Yang penting sis promote seperti yg kami cadangkan ye.

eightDesigns dah memutuskan untuk memberi hadiah tambahan;
RM10 shopping vouchers untuk Top 50 winners. 
Shopping voucher eightDesigns ni evergreen. Tiada tarikh luput.

Hadiah yang lain kekal seperti dalam banner my BFF Contest sebelum ini.


Tarikh tutup untuk like-like-like: 15 Feb 2010 (muktamad)

Semoga my BFF Contest ni dapat memberi manfaat dan muhibbah untuk kita semua! yes lah!

jom like gambar mereka.

p.s nampak mcm color logo Tesco aje kan tuuuu hehe belasah je.

hugs,
sue and dhania  (^_^)

Jan 18, 2011

Plus Size Shirt - Faizan ALL SOLD OUT

Faizan

Measurement(inches'):
Free size
fits M to XL
shoulder 15.5 | bust 38 | hip 38 | length 29 | sleeve length 22
Material: Cotton
Description : basic shirt, plus size lebih kurang macam tops Zuraida. cuma kain shirt Faizan ni tak nipis sgt macam Zuraida. ada 2 poket di bahagian depan.
Price: RM49
Free delivery via Pos Laju

Faizan shirt match dgn colorful shawl, nampak menarik.

2336 Dark Grey/Green SOLD OUT


 2337 Black SOLD OUT

Yan is wearing Faizan shirt in grey.



Aliya's Argyle Cardigan

Aliya's Argyle

Measurement(inches'):
Free size
fits S to M
shoulder 15 | bust 36 | hip 34 | length 26 | sleeve length 22.5
Material: Knitted Cotton
Description : Cardigan simple, bercekak di tangan.


Price: RM38
Free delivery via Pos Laju
Next working day delivery guaranteed with eightDesigns fast and efficient service :)

Aliya's Argyle Cardigan di match dgn jeans + shawl = simple

 2334 Yellow AVAILABLE

 2335 Grey SOLD OUT

 Match dengan shawl colorful, nampak ceria


Jan 17, 2011

my BFF Contest: Penyertaan ditutup pada hari Selasa 18 Januari pukul 12 tengahari

salam dearies,

Terima kasih kepada semua yg dah hantar gambar untuk contest. Setakat ni eightDesigns dah terima lebih 400 entries! Rasanya dah cukup banyak gambar yg perlu dipilih. Semua yg hantar gambar sporting sungguh. Best betul ;)

Jadi, dengan ini eightDesigns mengumumkan:


penyertaan my BFF Contest akan ditutup pada:
Selasa 18 Januari pukul 12 tengahari, iaitu esok!

Sebarang penyertaan yg diterima selepas waktu tersebut tidak akan dilayan hehe.


Tarikh untuk like-like-like bermula pada:
Mula: Khamis 20 Januari pukul 12 tengahari 
Tamat: Selasa 15 Feb 2011 (muktamad)
Mintak la kawan-kawan like cepat supaya tak kelam kabut nanti.

Sila cek facebook eightDesigns khamis nanti untuk like gambar2 yang terpilih masuk contest ya!

Mari kita ber like-like-like!

xoxo Sue and Dhania =D

Jan 7, 2011

my BFF Contest


salam semua cik-cik dan puan-puan yg cantik,

mari join my BFF Contest ! atau lebih tepat lagi My Best Friend Forever Contest!

Menangi hadiah keseluruhan bernilai RM2060. yes! yes! yes!



Caranya: 
-pilih gambar kamu bersama kawan-kawan rapat kamu. samada gambar berdua atau ramai. yang penting, mereka adalah BFF kamu! pilih gambar yg paling menarik. pilih 1 keping gambar yg terbaik sahaja.
- emailkan gambar tersebut, nama penuh, dan facebook kamu kpd order@eightdesignsboutique.com
- kami akan masukkan gambar kamu kat facebook fan page eightDesigns
- gambar yg dapat like/undi terbanyak akan menang mengikut susunan hadiah!

Syaratnya:
- BFF kamu mestilah seorang perempuan. hehe. takmau gambar bersama boyfriend/suami :p
- kamu dan BFF kamu mestilah berpakaian sopan. tak kesah la baju yg kamu pakai tu beli kat mana-mana pun. asalkan berpakaian sopan je. errr baju sleeveless tidak dibenarkan. jika kamu/bff kamu seorang yg freehair pun boleh join contest juga :)
- gambar yg posing gile2 dan kelakar dialu-alukan =D
- like/undi yg diterima mestilah genuine, daripada rakan-rakan facebook kamu yg tinggal di Malaysia.
- hadiah shopping voucher eightDesigns dan penginapan di hotel Crowne Plaza Mutiara KL tidak boleh ditukar dgn wang tunai. eightDesigns berhak mengubah hadiah yg ditawarkan tanpa sebarang notis.
- hadiah penginapan di Crowne Plaza Mutiara KL mestilah ditebus dalam tempoh 3 bulan dari tarikh keputusan diumumkan
- eightDesigns berhak membuat sebarang perubahan kepada pertandingan ini.

Tarikh tutup penyertaan: 30 Januari 2011
tempoh mengundi akan diberitahu kemudian :)

apalagi? mari meraikan BFF sempena tahun baru! mari join contest sekarang!
sebarang pertanyaan boleh email sue@eightdesignsboutique.com :)        

xoxo the eightDesigns family =D                                    

Happy Hour (7 Januari) - Happy Hour yang Terakhir :)

Salam dear,

kali ni happy hour kita yang terakhir. barang pun dah tinggal sikit sangat je. mari ambil peluang beli baju2 ni dengan harga yang tersangatlah murah. kebanyakan baju harga RM10 sahaja! 

HAPPY HOUR DAH TAMAT =D


SERIOUS BUYER ONLY 

tolong klik "like" kat bawah post ini jika kamu suka harga kami :)



Izyan
Measurement (inches) :
S: shoulder 14 | bust 35 | hip 34 | length 23
M: shoulder 15 | bust 37 | hip 34 | length 25
Material: high quality cotton
Normal price : RM45
HAPPY HOUR PRICE : RM10

1824 Black (Size M, S)


 
1825 Red (Size S)

 
1826 Yellow (Size S)


 
Bling bling line at back




-----------------------------------------------------------


Baizura
Measurement (inches) :
S: shoulder 14.5 | bust 36 | hip 31 | length 22
M : shoulder 16 | bust 40 | hip 33 | length 23
Description : loose part at neck area, pattern tulisan all over the t-shrit (front & back)
Material: high quality cotton
Normal price : RM45
 HAPPY HOUR PRICE : RM10



1827 Black (Size M,S)



1828 Yellow (Size S) SOLD OUT



1829 White (Size M) SOLD OUT


-----------------------------------------------------------




Adibah
Measurement (inches) :
Free size fits S : shoulder 15 | bust 32 | hip 30 | length 22
Material: high quality cotton
Description : front - bling bling zebra
Price: RM40
 HAPPY HOUR PRICE : RM10



1831 White



 1832 Grey



1833 Dark Blue



Bling bling at back


 -----------------------------------------------------------

Akma
Measurement(inches'):
Free Size
fits S : shoulder 14 | bust 32 | hip 30| length 22
Material: Cotton
Description : Sequin di bahagian depan
Grab these colorful t-shirt now for only RM19
 HAPPY HOUR PRICE : RM8



1983 Pink SOLD OUT





1986 Black


 ----------------------------------------------------------- 


Anne
Measurement(inches'):
Free Size fits M to XL : shoulder 16 | bust 40 | hip 36 | length 30
Material: Cotton, Stretchable
Description : Sequin star can be changed to black or silver :)
price : RM59
Happy Hour price : RM15



Close up - can choose, for silver or black bling-bling star :)



2025 Black SOLD OUT


2027 Blue SOLD OUT


-----------------------------------------------------------


Nadiya
Measurement(inches'):
Free size. Fits S to M : shoulder 15 | bust 34 | hip 35 | length 25
Material : Stretchable Cotton, High Quality
Accessory : Removable Chain
price : RM59
Happy Hour price : RM20



1604 Grey SOLD OUT



1606 Black SOLD OUT


-----------------------------------------------------------


Asdayanty
Measurement(inches'):
Free size fits S to M : shoulder 14 | bust 32 | hip up to 42 | length 30
Material: high quality cotton
Description : design kembang di bahagian bawah, ada 2 poket di kiri dan kanan :)
Price: RM50
Happy Hour price : RM25



1952 Black


-----------------------------------------------------------


Nazriah
Measurement(inches'):
Fits S :
shoulder 13 | bust 28 |length 21.5
Material : Cotton
Descriptions : Comes in two pieces, t-shirt and long vest

Price: RM34
Happy Hour price : RM10


1607 Black
SOLD OUT


-----------------------------------------------------------


Zainab
Measurement(inches"):
Free Size
Fits L to XL : shoulder 17 | bust 38 | hip 34 | length 29.5
Material: soft cotton
Description : sequin di bahagian depan
Grab now for RM42
Happy Hour price : RM14



2115 Grey



Close up


-----------------------------------------------------------


Khadijah
Measurement(inches") :
Free size fits S to M: Length 50
Material: Chiffon, Inner wear not included.
price : RM59
Happy Hour price : RM20



1790 Brown


1791 Black
SOLD OUT | 1792 Blue SOLD OUT


-----------------------------------------------------------


Rose H
measurement(inches") :
S: shoulder 14 | hip 31 | bust 34 | length 22 | sleeve length 24
mix cotton. stretchable.
Normal price : RM52
Happy Hour price : RM15

962 purple

-----------------------------------------------------------

Anis Syahira
Measurement(inches'):
Free size fits S to M : shoulder 13 | bust 34 | length 28
Material: soft satin (in front), cotton(at back)
note: inner dress not included
Description : design depan vest labuh sedikit, studded
Normal price : RM54
Happy Hour price : RM18

2079 Black 

view from back (cotton), stretchable


-----------------------------------------------------------



Zairanita
Measurement (inches) :
S: shoulder 14 bust 34 hip 36 length 32.5
Material: high quality cotton
Descripion : zip di belah kanan, poket dua dada dan pinggang,
belt not included
price : RM55
Happy Hour price : RM24


 
1945 Khakis (Size S)
SOLD OUT


-----------------------------------------------------------


Masuria
Measurement(inches'):
Free Size fits S :
Vest : shoulder 12.5 | bust 34 | hip 34 | length 25
T-Shirt : shoulder 12.5 | bust 30 | hip 38 | length 24
Material: cotton
Description : vest berhooded, ada 2 pocket di depan & cute bling bling t-shirt, vest boleh dipadankan bersama t-shirt lengan panjang
price : RM37
Happy Hour price : RM10



1883 Pink SOLD OUT



hooded vest :) | cute bling bling t-shirt


-----------------------------------------------------------



Nor Anim
Measurement(inches"):
Free Size
Fits S to M : shoulder 15 | bust 32 | hip 40 | length 30 |
Material: High quality cotton
Description : t-shirt comes together with sequin vest
Normal price : RM40
Happy Hour price : RM14



Close up




SOLD OUT 2110 Dark Grey | 2111 Dark Red SOLD OUT



Bahagian belakang
-----------------------------------------------------------

Idayu



Measurement(inches") :
Free Size Fits L to XL: shoulder 16 | bust 40 | hip 34 | length 27.5
Material: Knitted Cotton
Description : Studded, agak jarang
Normal price : RM40
Happy Hour price : RM14



 2083 Purple SOLD OUT
-----------------------------------------------------------


Asmadena


Measurement(inches'):
Free size fits M to XL : shoulder 15 | bust 34 | hip up to 32 | length 22
Material: knitted cotton, stretchable
Description : design bahagian depan lebih labuh, inner wear not included
Normal price : RM45
Happy Hour price : RM15



2016 Grey SOLD OUT


2017 Pink SOLD OUT | 2018 Purple SOLD OUT



2019 Green SOLD OUT | 2020 Cream



2021 Brown SOLD OUT | 2022 Light Brown SOLD OUT



2023 Black SOLD OUT


-----------------------------------------------------------


Khamisah
Measurement(inches") :
XL: shoulder 17 | bust 50 | hip 21.5 | length 27.5
Material: soft cotton, stretchable, comfortable wear
suitable for curvy ladies 
Normal price : RM45
Happy Hour price : RM20



1838 Grey SOLD OUT | 1840 Dark Blue SOLD OUT



picture from behind blouse


-----------------------------------------------------------


Farahana
Measurement(inches"):
Free Size
Fits S to M : shoulder 15 | bust 34 | hip 32 | length 30
Material: cotton
Description : zip di bhg kiri & kanan bahu, bahagian lebih labuh sedikit, vest & necklace not included
Price : RM35
Happy Hour price : RM10

Farahana t-shit match with vest Anis Syahira. Stylo!

Close up, details | 2112 White SOLD OUT

2113 Grey SOLD OUT | 2114 Light Brown SOLD OUT


-----------------------------------------------------------


Nabiha
Measurement(inches") :
M : shoulder 15.5 | bust 38 | hip 42 | length 32
Material: soft jeans
Description : tali di bahagian pinggang
Grab now for RM62
Happy Hour price : RM30



2106 Blue SOLD OUT



2107 Black SOLD OUT

-----------------------------------------------------------


Anis
Measurement(inches") :
Free size fits S to L : Length 50
Material: chiffon double layered with inner, tali bahagian atas adjustable

price : RM59
Happy Hour price : RM20


1861 Red
SOLD OUT


1862 Green| 1863 Yellow


-----------------------------------------------------------

Ayu Kartini
Measurement (inches) :
Free Size,
Fits S to M
hip 40 | length 33
Material: high quality cotton
Descripion : stretchable di bahagian dada dan belakang,
inner wear not included
Normal price : RM49
Happy Hour price : RM10


1967 Blue 



-----------------------------------------------------------


Nor Aslida
Measurement :
Free size fits S: shoulder 14 | bust 30 | hip 38 | length 32
Material: high quality cotton
Description : bahagian atas beropol & stretchable, bahagian pinggang stretchable, pocket both side, disertakan dgn belt (boleh diikat as ribbon)
 
price : RM36
Happy Hour price : RM10


2068 Green SOLD OUT


2069 Red


2070 Brown SOLD OUT


2071 Dark Blue


2072 Pink SOLD OUT


2073 White SOLD OUT


Close up ribbon


Removable belt/ribbon
boleh diikat di bahagian depan, tepi or belakang :)



terms and condition: produk di bawah kategori happy hour tidak boleh ditukar atau dipulangkan :)

klik "like" kat bawah post ini jika kamu suka harga kami :)