Feb 28, 2011

New Arrival Boyfriend Shirt - Fifa (ALL SOLD OUT)

Fifa

Measurement(inches'):
Free size fits M to L
shoulder 16 | bust 38 | hip 38 | length 28 | sleeve length 23
Material: Thin Cotton
Description : design yang ni lebih kurang sama macam boyfriend shirt - Yan, cuma kain cotton boyfriend shirt Fifa ini lagi nipis dan ringan tapi tak jarang. jadi tak perlu pakai singlet atau inner
Price: RM45
Free Delivery via Poslaju
Next working day delivery guaranteed with eightDesigns fast and efficient service =D


*sila klik pada gambar utk view lebih besar*
 2359 Red SOLD OUT

 2360 Dark Blue SOLD OUT

 Bahagian belakang ada button

Color red pun nampak cantik juga, yang ni di match dengan tudung awning Hajjar 2407 Grey Blue


 Color baju agak gelap namum di match dengan tudung cerah, nampak manis.

Kalau suka boleh LIKE ;)

Black Dress - Najwa (ALL SOLD OUT)

Najwa

Measurement(inches'):
Free size
fits S and M
shoulder up to 15 | bust up to 36 | hip up to 38 | length 29 | sleeve length 21
Material: Cotton. 
Description : fake 2 pieces dress - kain lycra nipis dijahit di bahagian hadapan dan belakang, ada details sequine di bahagian dada. dress lebih kurang macam dress Fauzani cuma dress Najwa ni ada belt. Kain stretchable. Belt datang sekali dengan dress :) Satu warna sahaja; black.


Price: RM49
Free Delivery via Poslaju
Next working day delivery guaranteed with eightDesigns fast and efficient service =D

*sila klik pada gambar utk view lebih besar*

2369 black SOLD OUT

belt included :) kain stretchable. sungguh menawan =D

Dress Najwa tanpa belt. kain lycra nipis dijahit di bahagian hadapan baju, nampak mcm 2 pieces. Dipakai tanpa belt pun amat cantik.

Kalau suka boleh LIKE ;)

New Arrival - Harem Pants

Harem Pants


Measurement(inches'):
Free Size
Fits M to XL
Material: lycra yg berkualiti tinggi. bukan lycra mcm kain tudung, tapi yg ni lain sikit. kain berat sikit.
Description : Harem pants or harem trousers, also known as parachute pants, are women's baggy long pants tapered at the ankle, with side flaps on the hip that button at the waist area.- Source : Wikipedia. 

Price: RM63
Free Delivery via Poslaju
Next working day delivery guaranteed with eightDesigns fast and efficient service =D


*sila klik pada gambar utk view lebih besar*
*warna dalam gambar sedikit berbeza daripada produk sebenar*
 
1947 Blue AVAILABLE

 1948 Black SOLD OUT
 Yan pakai harem pants color black
Kalau suka boleh LIKE ;)

Feb 23, 2011

New Arrival - Black Dress - Haninah

Haninah

Measurement(inches'):
Free size
fits S and M
shoulder up to 15 | bust up to 32 | hip up to 31 | length 28 | sleeve length 21
Material: Cotton. 
Description : fake 2 pieces dress - tali pinggang dijahit bersama kain di bahagian hadapan, dan kain disangkut ke leher ala-ala halter neck. ada details sequine di bahagian dada. dress lebih kurang macam dress Fauzani yg dah sold out tu cuma yg ni ada belt dan halter neck dan stretchable.
Price: RM49
Free Delivery via Poslaju

*sila klik pada gambar utk view lebih besar*
 2368 Black AVAILABLE


Yan wearing Haninah color black, baju ni ikut body sikit sbb kain jenis stretchable. 

Feb 21, 2011

New Arrival Shirt - Afiqah (ALL SOLD OUT)

Afiqah

Measurement(inches'):
S:  shoulder 14 | bust 29 | hip 28 | length 24 | sleeve length 22
M :  shoulder 15 | bust 30 | hip 30 | length 24 | sleeve length 23
L : shoulder 15.5 | bust 33 | hip 32 | length 24 | sleeve length 24 
Material: Mixed Cotton
Description : Cutting baju ni agak kecil (rujuk measurement), shirt and singlet not attached together, lace di bahagian dada dan belakang, di bahagian lengan bergetah (rujuk gambar). baju ni ada size samada S, M or L.
Price: RM65
Free Delivery via Poslaju

*sila klik pada gambar utk view lebih besar*
Comes in two pieces, baju dan singlet. Baju ni agak singkat, tapi bila dipadankan dgn singlet yg lebih labuh yg beropol di bahagian bawah baju tu, baju nampak lebih labuh, menggunakan singlet sbg fungsi extender. Bahu ada puff sikit. Perhatikan juga bahagian lengan yang dibuat daripada gabungan dua jenis kain.  Memang stylish dan terkini! -klik gambar untuk view lebih besar, kemudian klik lagi sekali jika cursor kamu bertukar kpd magnifying glass. =D
 Bahagian lace agak jarang tapi dengan memakai shawl agak labuh dapat menutupi bahagian yang jarang ataupun shawl di selitkan di bahagian dalam. Cutting agak kecil, refer kpd measurement yg disediakan. Sesuai dipakai ke ofis ataupun casual.

 One of eightDesigns customer yg sgt sporting, Cik Hawa menggayakan shirt lace color brown match dengan clincher lagi. Bergaya kan? :)  Gambar diambil di butik eightDesigns Bdr Baru Bangi.


2371 Brown ALL SOLD OUT


2372 Black ALL SOLD OUT

untuk order, sis boleh mengisi Order Form (dgn lengkap dan betul) di bahagian kiri blog eightDesigns ini. Order akan dijawab dalam tempoh 2 jam jika diterima ketika business hours iaitu Monday - Fri 10.30am-7.30pm. Order yg diterima selepas business hours akan dijawab pada hari bekerja berikutnya. Penghantaran dibuat setiap hari dengan Poslaju. eightDesigns pantas dan berkesan!

Plus Size Shirt - Fariza II (ALL SOLD OUT)

Fariza II

Measurement(inches'):
M : shoulder 15 | bust 40 | hip 40 | length 30 | sleeve length 22
L : shoulder 15.5 | bust 41 | hip 40 | length 30 | sleeve length 23
XL : shoulder 16 | bust 42 | hip 40 | length 30 | sleeve length 23
XXL : shoulder 16.5 | bust 44 | hip 44 | length 30 | sleeve length 23
Material: Cotton
Description : 
Price: RM49
Free Delivery via Poslaju


*sila klik pada gambar utk view lebih besar*
 2418 Red
size M SOLD OUT
size L SOLD OUT
size XL SOLD OUT
size XXL SOLD OUT

 2419 Black

size M SOLD OUT
size L SOLD OUT
size XL SOLD OUT

size XXL SOLD OUT

Shirt lebih kurang macam Fariza shirt yg dah sold out hr tu cuma beza dari jenis kain. Kain Fariza II ni cotton jenis tegap sikit. Pastu jalur dia lebih halus. Tudung express juga pula boleh beli kat sini

Fariza II ada dari size M to XXL!
Besar betul baju ni dgn Yan (model), terpaksa pin kat belakang walaupun Yan dah pakai saiz M. Baju Fariza II ni memang untuk plus size.

Boyfriend Shirt - Siti (RESTOCK) (ALL SOLD OUT)

Siti

Measurement(inches'):
Free size
fits M to L
shoulder 15 | bust 37 | hip 38 | length 28 | sleeve length 23
Material: Thin Cotton
Description : Kain cotton jenis sejuk bila dipakai. Kain nipis dan ringan. Best!
Price: RM49
Free Delivery via Poslaju


*sila klik pada gambar utk view lebih besar*
 Yan menggayakan boyfriend shirt, simple tapi tetap nampak cantik. 
ada tiga warna yang cantik menawan :)
2356 Red SOLD OUT

2357 Dark Purple SOLD OUT

 2358 Green SOLD OUT

Boyfriend shirt match dengan plain shawl, simple tapi tetap manis.  

Feb 17, 2011

my BFF Contest Result!

Salam semua sis yg cantik-cantik belaka :D 

my BFF Contest result dah keluar!. Tahniah tahniah tahniah untuk semua pemenang yg gigih berusaha selama 25 hari contest berjalan untuk mendapatkan likes di facebook eightDesigns. Sememangnya diluar jangkaan eightDesigns yg contest ni jadi sebegini hebat! Terima kasih juga kepada semua yg menyokong eightDesigns ^_^

FYI:
Jumlah likes pada gambar pemenang dikira pada pukul 12malam 15 Feb, iaitu tarikh tutup tempoh like-like-like seperti yg diumumkan dalam post sebelum ini. Jumlah like yang bertambah selepas waktu tersebut tidak akan diambil kira. Keputusan adalah muktamad. Sebarang bantahan tidak diterima.




 1st Prize Winner sis Nur Ashikin Haron with 1403 likes has won:
  • 2 Days 1 night stay in a Deluxe Room for 2 persons at Crowne Plaza Mutiara KL (5-star hotel) inclusive   lunch or dinner buffet worth RM640
  • RM150 cash money
  • RM150 shopping voucher eightDesigns



 2nd Prize Winner sis Maisarah binti Mohd Rashid with 1253 likes has won:
  • 2 Days 1 night stay in a Deluxe Room for 2 persons at Crowne Plaza Mutiara KL (5-star hotel) worth RM500.
  • RM100 cash money
  • RM100 shopping voucher eightDesigns


3rd Prize Winner sis Diyana binti Manterang with 849 likes has won:

  • RM70 cash money
  • RM100 shopping voucher eightDesigns

Consolation Prize Winner Dayang Nurul Izni with 757 likes has won RM50 shopping voucher from eightDesigns


Consolation Prize Winner Yukino Hinata with 567 likes has won RM50 shopping voucher from eightDesigns


Consolation Prize Winner Audreypuiyan with 471 likes has won RM50 shopping voucher from eightDesigns


Consolation Prize Winner Hazwanita binti Abdul Halim with 401 likes has won RM50 shopping voucher from eightDesigns


Consolation Prize Winner Maisarah binti Abdul Mutalib with 393 likes has won RM50 shopping voucher from eightDesigns


AND


Top 50 Winners whom won RM10 shopping voucher from eightDesigns:



Mazura Binti Ahmad 389 Likes
Aini Haslina Hussin 385 Likes
Rushfuzi Faradila Rushdi 356 Likes
Fahimah Nabilah Binti Kamarudin 346 Likes
'Izzati Abdul Ghafur 337 Likes
Farhana Ismail 325 Likes
Amiza Bt Aimran 290 Likes
Ros Azrina Binti Mohamed Ali 250 Likes
Azlin Sulaiman 249 Likes
Nur Dyana Hashim 243 Likes
Nurol Fatiha Kamaruddin 242 Likes
Nor Aisya Binti Nor Azham 242 Likes
Nurul Hazirah Bt Jalaludin 237 Likes
Adibah Hanim Abu Bakar 229 Likes
Mastura Zainol Abidin 223 Likes
Siti Auni Afifah Bt Ghazali 214 Likes
Iryani Nash Idrus 207 Likes
Eisyaz Azman 296 Likes
Amira Raudhah Bt Abdullah 205 Likes
Annis Suzana Bt Anjang Jaffar. 187 Likes
Zalikha Bt Zamri 184 Likes
Arina Aliaa Mohd Azman 177 Likes
Siti Nur Ailysah Binti Mohd Sazaly 171 Likes
Wan Norain Binti Che Amat 165 Likes
Fazira Azwa Binti Zameri 164 Likes
Aziha Adnan 160 Likes 
Nur Hidayah Che Rahim 135 Likes
Nur Syaqila Binti Osman  133 Likes
Fatin Afiqah Binti Alia 133 Likes
Diyana Binti Abdul Halim 133 Likes
Adibah Amira Binti Mohd Salehen 133 Likes
Asna Aziz 131 Likes 
Nur Syazana Bt Abdullah 128 Likes
Nor Armira Bt Amin 128 Likes
Hazirah Azmi 125 Likes
Aimi Hafsah 125 Likes
Nur 'Ain Najwa Bte Abd Kahar  118 Likes
Aimi Zafira Bt Razman 117 Likes
Shuhaidah Md Razali 116 Likes
Nurul Akma Binti Mohd Fuad 115 Likes
Noor Hanisah Adnan 115 Likes
Izzati Zaini 115 Likes
Nurafizah Binti Zulkifli 114 Likes
Nurul Husna Mustafa 113 Likes
Fatin Nadia 111 Likes
Nadia Yusof 110 Likes
Norazura Binti Mohamad Foat 107 Likes
Siti Sharidah Nor Bt Ismail 102 Likes
Nurull Eddaliyana Binti Hasbullah 99 Likes
Siti Nor Farhana Bt Mohd Shafie 98 Likes




Penting: Para pemenang mestilah menghubungi eightDesigns untuk menebus hadiah.

Terms and Condition:
  • Hadiah penginapan di Hotel Crown Plaza Mutiara KL hendaklah ditebus dalam tempoh 3 bulan, iaitu sebelum 16 Mei 2011. Pemenang hendaklah menghubungi eightDesigns seminggu sebelum tarikh penginapan, supaya tempahan boleh dibuat tanpa sebarang masalah. Hanya pihak eightDesigns boleh membuat tempahan tersebut.
  • Hadiah wang tunai dan shopping voucher eightDesigns tiada tarikh luput. Boleh ditebus bila-bila masa.

Tahniah kpd semua yg berjaya!. Insya-Allah kalau ada rezeki eightDesigns buat my BFF Contest 2 pula !.

hugs,
sue and dhania  ^_^

Feb 14, 2011

Tudung Ekspress berawning - Hajjar (ALL SOLD OUT)

Salam darlings,
pertama kali eightDesigns nak jual tudung ekspress. boleh tengok mana design yg sesuai dgn kamu ye. semuanya cutting terletak atas bahu, jadi tak perlu lagi pin kan di bahagian belakang tudung ye. dalam gambar tak berapa cantik sebab lighting tak kena masa ambik gambar. tapi kat luar lebih cantik, insyaAllah =D

kesemua awning tudung ni labuh dan besar, muka kamu nampak lebih bujur dan cantik. kesemuanya saiz M. corak bentuk V pada tudung ni memberi ilusi badan kamu lebih kurus =D

Harga pengenalan RM46 sahaja
Free Delivery via Poslaju. 
tiada bayaran tambahan di eightDesigns untuk tudung secantik ini.


*sila klik gambar untuk view lebih besar
2403 Cream SOLD OUT
design kerinting di bahagian tepi yang merupakan design terkini =D .kain yg plain itu cotton, dan kain yg bercorak polkadot tu chiffon. kain chiffon polkadot dijahit di atas kain cotton, menjadi 2 layer, jadi tudung ekspress ni tak jarang. selamat dipakai bila-bila masa=D. warna cream sesuai dipadankan dengan pelbagai warna baju.

2404 Grey SOLD OUT



 2405 Black SOLD OUT
yg ini corak polkadot besar sikit. model pakai saiz M.

2406 Black
corak polkadot kecik. available size M, tapi dlm gambar model pakai saiz S. saiz M yg ni sama cutting dengan 2405 black di atas.

2407 Grey-Blue  SOLD OUT
 yg ni freesize, tapi sesuai utk saiz M juga, boleh cover dada :) nampak lebih sopan gitu

 2408 Red-Grey SOLD OUT
bahagian warna merah tu kain cotton. manakala bahagian warna grey tu kain denim. awning juga kain denim. amat classssss. selamat menjadi kurus dgn bentuk V pada tudung-tudung ni hhehe

 2409 Light Blue SOLD OUT
kain yg berwarna biru dan kuning tu cotton, manakala yg plain biru tu kain denim. warna lebih cerah dan ceria. amat cantik !

 2410 Purple-Blue SOLD OUT
design yg ni lebih kurang yg atas, cuma tudung ni ditambah dengan button pada bahagian awning, nampak lebih eksklusif !

 2411 Denim SOLD OUT
tudung ekspress yg ni 100% denim. all black. boleh dipadankan dengan baju pelbagai warna.


untuk order, silalah isi Order Form di bahagian kiri blog ini. stok tudung ni limited ye sis. 
happy shopping ^-^

Shawl Design Kerinting - Balqis

Measurement(inches): width 15 | length 62
Material: Silk and Polyester
Description : design kerinting di bahagian tepi keseluruhan shawl nampak lebih bergaya. inner neck NOT included.
Grab now for only RM23
Free Delivery via Poslaju

*sila klik pada gambar utk view lebih besar*
  2396 Yellow/Grey SOLD OUT

boleh digayakan macam tudung siti. perlu dipakai bersama anak tudung inner neck. tambahkan sepit di sebelah kanan atau kiri, nampak lebih kemas, manis dan ceria sangat :) Yan pakai sepit bercorak bintang =D


 2397 Black/Grey SOLD OUT

 2398 Blue SOLD OUT

 2399 Pink/Purple SOLD OUT

 2400 Polkadot Brown AVAILABLE

 2401 Polkadot Purple SOLD OUT
 2402 Polkdadot Light Blue AVAILABLE

2417 Purple-Grey-White SOLD OUT
Color macam  2399 Pink/Purple cuma yg campuran purple, grey and white sikit-sikit.


untuk tutorial cara pakai shawl ni, dengan hanya menggunakan 1 pin dalam masa 3 saat,  boleh klik kat tutorial ni :)