Jul 27, 2011

El-Zahraa Medinna Denim Printed

"The design are exclusively designed and tailored by El Zahraa. The fabrics is  simple, yet fashionable. Your must feel the different. As what we always said, we are SIMPLY DIFFERENT.Medinna denim used high quality cotton denim. The material is very soft with and it has a white flower finishing . You can slightly feel the printed finishing at the fabric". - El-Zahraa

Measurement(inches'):
Size M : ukuran bawah dagu ke dada 13 inci.
Material: soft denim
Description : material mmg sgt soft, tiada awning keras so bahagian depan boleh dibentuk samada bulat atau buat muncung sedikit. mmg cantik sgt!. 


Price: RM39
Next working day delivery guaranteed with eightDesigns fast and efficient service.

Delivery (please read carefully):
buy El-Zahraa product only = RM7 flat rate poslaju charges for Peninsular Malaysia / RM9 for Sabah Sarawak.
buy El-Zahraa together with any eightDesigns product = FREE DELIVERY

El-Zahraa is not eightDesigns own product. Please read about eightDesigns partnership program.




* klik gambar untuk view lebih besar
code: SMD22 OUT OF STOCK


code: SMD23 OUT OF STOCK


Order tudung cantik ini dengan mengisi Order Form di bahagian kiri blog eightDesigns ataupun di sini. 

Semua order dijawab dlm tempoh kurang 2 jam jika order diterima ketika waktu bekerja eightDesigns: Isnin hingga Jumaat 10.30pagi hingga 7.30petang, kecuali cuti umum. Penghantaran melalui Poslaju dibuat setiap hari bekerja. eightDesigns pantas dan berkesan! 

El-Zahraa Medinna Denim Splash

"Medinna denim splash used high quality cotton denim. There are splash color texture at the fabric that you can feel by touch. The fabric printed is similar like our primary school painting (lukisan percikan minyak). The splash bring the uniqueness in this fabric. This hijabs are design for those who seek for something new…something fresh…and something totally different from others…but yet, still keep the stylish look & beautifully different from others". - El-Zahraa

Measurement(inches'):
Size M : ukuran bawah dagu ke dada 13 inci.
Material: denim
Description : material mmg sgt soft, tiada awning keras so bahagian depan boleh dibentuk samada bulat atau buat muncung sedikit. mmg cantik sgt!. 


Price: RM39
Next working day delivery guaranteed with eightDesigns fast and efficient service.

Delivery (please read carefully):
buy El-Zahraa product only = RM6 flat rate poslaju charges for Peninsular Malaysia / RM8 for Sabah Sarawak.
buy El-Zahraa together with any eightDesigns product = FREE DELIVERY

Please read about eightDesigns partnership program.



*klik gambar untuk view lebih besar.

Code: SMD19 SOLD OUT


Code: SMD21AVAILABLE



Code: SMD20 AVAILABLE




Order dengan mengisi Order Form di bahagian kiri blog eightDesigns ataupun di sini. 

Semua order dijawab dlm tempoh kurang 2 jam jika order diterima ketika waktu bekerja eightDesigns: Isnin hingga Jumaat 10.30pagi hingga 7.30petang, kecuali cuti umum. Penghantaran melalui Poslaju dibuat setiap hari bekerja. eightDesigns pantas dan berkesan! 

Jul 25, 2011

eightDesigns 3rd Anniversary Sales!





























Shawl Kerinting - Balqis

Measurement(inches): width 15 | length 62
Material: Silk and Polyester
Description : design kerinting di bahagian tepi keseluruhan shawl nampak lebih bergaya. inner neck NOT included.


Normal Price : RM23
Now : RM18 
Free Delivery via Poslaju 
Next working day delivery guaranteed with eightDesigns fast and efficient service.

Penting: 
sila klik pada gambar utk view lebih besar. 
bila gambar dah siap loading di page baru, klik lagi sekali utk zoom.

  2396 Yellow/Grey AVAILABLE

 2400 Polkadot Brown AVAILABLE

 2401 Polkadot Purple AVAILABLE

 2402 Polkdadot Light Blue AVAILABLE

Order now : CLICK HERE
----------------------------------------------------------------
Shawl Adni

Measurement(inches): length 75
Material: 100% Silk 
Description : Shawl ni ada 2 lapisan dan hujung shawl bukan straight macam shawl biasa. Diperbuat daripada 100% silk. Amat sesuai digayakan ke majlis tertentu. Nampak anggun!


Normal Price RM40
Now : RM29 
Free Delivery via Poslaju 
Next working day delivery guaranteed with eightDesigns fast and efficient service.
 
Penting: 
sila klik pada gambar utk view lebih besar. 
bila gambar dah siap loading di page baru, klik lagi sekali utk zoom.

Maria Elena menggayakan shawl silk Adni color biru, sweet je kan?
Shawl silk adni mudah dipakai, tanpa perlu pin/brooch pun boleh.
cuma lilit je macam Maria Elena gayakan, tapi kena pakai inner tudung yang menutupi leher

2527 Blue AVAILABLE

2528 Brown AVAILABLE

2529 Green-Yellow AVAILABLE

2530 White-Pink AVAILABLE

Order now : CLICK HERE
----------------------------------------------------------------

 
Shawl Lin

Measurement(inches): length 58 | width 19
Material: 100% Silk 


Normal Price RM40
Now : RM29 
Free Delivery via Poslaju 
Next working day delivery guaranteed with eightDesigns fast and efficient service.

Penting: 
sila klik pada gambar utk view lebih besar. 
bila gambar dah siap loading di page baru, klik lagi sekali utk zoom.

100% Silk 

2421-1 Black AVAILABLE

2522-1 Pink AVAILABLE

2523-1 White AVAILABLE

2524-1 Purple-Yellow AVAILABLE

2525-1 Colorful AVAILABLE

2526-1 Purple-Blue-Yellow AVAILABLE

Order now : CLICK HERE
----------------------------------------------------------------
Love Elena 

Measurement(inches'): 
Free size fits S to Small L
shoulder up to 16 | bust 36 | hip 34 | length 28 | sleeve length 23
Material: knitted cotton. sgt comfy.
Description : lebih kurang macam cardigan love yang dulu  cuma bezanya ada poket 2 di bahagian depan dan di bahu takder kedut-kedut. tapi sama cantik dengan cardigan love!. 


Normal Price RM55
Now : RM45 
Free Delivery via Poslaju 
Next working day delivery guaranteed with eightDesigns fast and efficient service.

*sila klik pada gambar utk view lebih besar*

Cardigan love ada juga color putih, 
cumanya love-love printed dan button utk color white ni kelabu bukan hitam 
(dalam gambar kurang jelas) 

2456 White AVAILABLE

Order now : CLICK HERE
----------------------------------------------------------------

Tshirt love-love-love

Measurement(inches'):
Free size
fits S and M
shoulder 15 | bust 34 | hip 36 | length 29 
Material: Super stretchable cotton
Description : Kain cotton jenis sejuk bila dipakai. Sangattt selesa kainnya. Kain lembut mcm baju baby.


Normal Price RM42
Now : RM30
Free Delivery via Poslaju 
Next working day delivery guaranteed with eightDesigns fast and efficient service.

*sila klik pada gambar utk view lebih besar*

Yan menggayakan tshirt love-love-love pink. Nampak sungguh comel dan rileks

2340 love yellow AVAILABLE

2341 love white AVAILABLE

Order now : CLICK HERE
----------------------------------------------------------------

Amani

Measurement(inches'):
Free size
fits S and M
waist 25" (can be stretched to 30")
Material: Chiffon 
Description: Pinggang ada getah, boleh stretch. Ada lining, so tak jarang even diperbuat daripada kain chiffon.


Normal Price RM35
Now : RM25 
Free Delivery via Poslaju 
Next working day delivery guaranteed with eightDesigns fast and efficient service.


Penting: 
sila klik pada gambar utk view lebih besar. 
bila gambar dah siap loading di page baru, klik lagi sekali utk zoom.

*warna dalam gambar sedikit berbeza dari produk sebenar*

Yan menggayakan skirt pendek sebagai extender Amani color black.
Boleh match dengan shirt or t-shirt yang pendek ^_^ 

2487 Cream AVAILABLE


Order now : CLICK HERE
 ----------------------------------------------------------------


Harem Pants

Measurement(inches'):
Free Size
Fits M to XL
Material: lycra yg berkualiti tinggi. bukan lycra mcm kain tudung, tapi yg ni lain sikit. kain berat sikit.
Description : Harem pants or harem trousers, also known as parachute pants, are women's baggy long pants tapered at the ankle, with side flaps on the hip that button at the waist area.- Source : Wikipedia. 

Normal Price RM63
Now : RM39 
Free Delivery via Poslaju 
Next working day delivery guaranteed with eightDesigns fast and efficient service.


1947 Blue AVAILABLE

Order now : CLICK HERE
----------------------------------------------------------------

Nadila

Measurement(inches'):
Free Size fits S to M  bust 31 | hip 41 | length 33 
Material: Mixed Cotton
Description : bahagian skirt ada double lining. cardigan not included. 

Normal Price RM39
Now : RM25 
Free Delivery via Poslaju 
Next working day delivery guaranteed with eightDesigns fast and efficient service.


*sila klik pada gambar utk view lebih besar*

Yan wearing dress flora color blue match dengan half cardigan, straight cut jeans and tudung awning hajjar. Floral dress ni sleeveless, jadi selesa dipakai dgn long sleeve cardigan. Bahagian skirt ada double lining, jadi tak jarang. 

2430 Blue AVAILABLE

2431 Pink AVAILABLE

Order now : CLICK HERE
 ----------------------------------------------------------------
 
Zawani

Measurement(inches'):
Free size
fits M dan L
shoulder up to 15 | bust up to 36 | hip up to 40 | length 31.5 | sleeve length 20
Material: Knitted Cotton, stretchable.  
Description : Baju ni kain tebal dan strectchable, tak sesuai utk dipakai kalau cuaca panas tapi sesuai kalau dibawa ketika tgk wayang (dlm wayang kan sejuk), dlm dewan kuliah yg sejuk atau pergi Cameron/Genting Highlands ke, poket depan tu dummy je.


Normal Price RM50
Now : RM35 
Free Delivery via Poslaju 
Next working day delivery guaranteed with eightDesigns fast and efficient service.

*sila klik pada gambar utk view lebih besar*
**color maybe different sikit drpd produk yg sebenar**
2383 Purple AVAILABLE


2386 Red SOLD OUT


Order now : CLICK HERE
 ----------------------------------------------------------------
Sofia

Measurement(inches'):
Size 40 (L) : shoulder 14 | bust 36 | hip 37 | length 27.5 | sleeve length 22
Size 42 (XL) : shoulder 15 | bust 38 | hip 38 | length 27.5 | sleeve length 22
Material: Thin Cotton
Description : Kain cotton jenis sejuk bila dipakai. refer measurement sbb cutting agak kecik walaupun size L and XL. 


Normal Price RM55
Now : RM45 
Free Delivery via Poslaju 
Next working day delivery guaranteed with eightDesigns fast and efficient service.

*sila klik pada gambar utk view lebih besar*

Model Norsyarehan memakai plain shirt sofia match dengan shawl kerinting balqis, nampak cantik kan :) Long sleeve plain shirt ni boleh match dengan shawl bercorak pelbagai warna dan sesuai dipakai ke ofis =D

2433 Brown
SIZE 40 -AVAILABLE
SIZE 42 - SOLD OUT


2434 Black
SIZE 40 AVAILABLE
SIZE 42 SOLD OUT




Order now : CLICK HERE
 ----------------------------------------------------------------

Yati

Measurement(inches'):
Free Size fits M to L : shoulder 14 | bust 32 | hip 44 | length 32
Material: Cotton
Description : kembang sikit bahagian bawah, bahagian badan ada lining, tops ni sangat comel & ceria :)


Normal Price RM49
Now : RM29 
Free Delivery via Poslaju 
Next working day delivery guaranteed with eightDesigns fast and efficient service.

2248 White AVAILABLE

Order now : CLICK HERE
 ----------------------------------------------------------------

Zetty

Measurement(inches'):
Free Size fits S to L : shoulder 14.5 | bust 33 | hip 34 | length 26
Material: Cotton
Description : ribbon timbul di bahagian depan, puff sleeve, stretchable


Normal Price RM39
Now : RM19
Free Delivery via Poslaju 
Next working day delivery guaranteed with eightDesigns fast and efficient service.

2221 Grey FULLY BOOKED


Order now : CLICK HERE

 ----------------------------------------------------------------


Baby T - Maryam

Measurement(inches'): Free Size
fits S to M  : shoulder up to 17 | bust up to 32 | hip 33 | length 31 | sleeve length 25.5
Material: cotton yg berkualiti
Description : di bahagian depan, ada 3 dummy pocket sbg perhiasan, dan studded pin  


Normal Price RM45
Now : RM25 
Free Delivery via Poslaju 
Next working day delivery guaranteed with eightDesigns fast and efficient service.

 2256 Black SOLD OUT

Order now : CLICK HERE
 ---------------------------------------------------------------- 
 



Butterfly Tops - Murni
Measurement(inches'):
Free Size fits M to L : shoulder 14 | bust 32 | hip 44 | length 32
Material: Cotton, high quality
Description : stretchable di bahagian pinggang dan lengan. double lining bahagian dalam. chantek sgt & colorful, ceria :)

Normal Price RM45
Now : RM29 
Free Delivery via Poslaju 
Next working day delivery guaranteed with eightDesigns fast and efficient service.

 2225 Pink AVAILABLE

Order now : CLICK HERE
 ---------------------------------------------------------------- 


Marina Puff Sleeve
measurement(inches") :
S: shoulder 13 | bust 32 | hip 34 | length 28 | sleeve length 24
M: shoulder 14 | bust 34 | hip 37 | length 28.5 | sleeve length 24
Material : mix cotton and lycra. stretchable.


Normal price : RM45
Now : RM30
Free Delivery via Poslaju
Next working day delivery guaranteed with eightDesigns fast and efficient service.
2319 Brown 
Size S AVAILABLE
Size M AVAILABLE

Order now : CLICK HERE
 ---------------------------------------------------------------- 
  

Angel
Measurement(inches'):
Free Size fits M to XL : shoulder 15 | bust 36 | hip 52 | length 35
Material: Cotton
Description : kembang di bahagian bawah,corak bunga tu timbul. kain lain dipotong dan dibentuk jadi bunga kat base baju tu :)


Normal price dahulu : RM49 + postage RM6/RM9
Now : RM30
Free Delivery via Poslaju
Next working day delivery guaranteed with eightDesigns fast and efficient service.
 

2245 Grey SOLD OUT

Order now : CLICK HERE
 ---------------------------------------------------------------- 


Hanan Long Cardigan
long cardigan yang menjadi keperluan setiap orang. long cardigan ni memang kami dah repeat sales banyak kali sangat, dekat 2000 helai. tapi sekarang masih ada lagi sikit stoknya. 
measurement (inches"):
S: shoulder 14.5 | bust 34 | hip 35 | length 28 | sleeve length 25
M: shoulder 15 | bust 37 | hip 37 | length 28 | sleeve length 25
L: shoulder 15.5 | bust 39 | hip 40 | length 28 | sleeve length 25
XL: shoulder 16 | bust 40 | hip 42 | length 28 | sleeve length 25 


Normal Price dahulu : RM49 + postage RM6 / RM9
Now : RM35
Free delivery via Poslaju
Next working day delivery guaranteed with eightDesigns fast and efficient service. 


 2239 Grey (FREE SIZE fits M, L and XL) AVAILABLE


2246 Purple  (Available M size) AVAILABLE

2247 Blue  (Available M size) AVAILABLE

Order now : CLICK HERE
 ---------------------------------------------------------------- 


Rafika
Measurement(inches'):
XL : shoulder 14 | bust 34 | hip 44 | length 35
XXL : shoulder 15 | bust 35 | hip 45 | length 35
XXXL : shoulder 15.5 | bust 36 | hip 46 | length 35 
Material : Mixed
Description : double lining di bahagian dada & dalam, size dia cutting kecik. so boleh refer pada measurement di atas.saiz XL tu actually boleh pakai utk orang saiz S. kain amatlah kualiti tinggi. 


Normal Price : RM89
Now : RM30
Free delivery via Poslaju
Next working day delivery guaranteed with eightDesigns fast and efficient service. 


*sila klik gambar utk view lebih besar
Model Norsyarehan memakai dress Shafika, sambil taip sms :D
2 tone di bahagian skirt

 2212 Blue SOLD OUT

 2213 White SOLD OUT

Order now : CLICK HERE
---------------------------------------------------------------- 

Shafina
Measurement(inches'): 
size S: shoulder 13 | bust 30 | hip 40 | length 35
Material:Mixed Cotton
Description : Inner not included.
Double lining bahagian dalam. Diperbuat drp kain cotton yg lembut dan berkualiti.


Normal Price: RM59
Now : RM30
Free delivery via Poslaju
Next working day delivery guaranteed with eightDesigns fast and efficient service =D 

*klik gambar untuk view lebih besar

2325 White AVAILABLE

Order now : CLICK HERE
---------------------------------------------------------------- 

Aliya's Argyle

Measurement(inches'):
Free size
fits S to M
shoulder 15 | bust 36 | hip 34 | length 26 | sleeve length 22.5
Material: Knitted Cotton
Description : Cardigan simple, bercekak di tangan.

Normal Price: RM38
Now : RM 28
Free delivery via Pos Laju
Next working day delivery guaranteed with eightDesigns fast and efficient service :)

 2334 Yellow AVAILABLE


Order now : CLICK HERE
---------------------------------------------------------------- 


Rose

Measurement(inches'):
Free size - fits M and L
shoulder up to 15.5 | bust 33 | hip 35 | length 31 | sleeve length 22
Material: Knitted Cotton 
Description : cardigan simple dari knitted cotton, ada tali kat belakang, mcm bathrobe.


Normal Price RM45
Now : RM35 
Free Delivery via Poslaju 
Next working day delivery guaranteed with eightDesigns fast and efficient service.

*sila klik pada gambar utk view lebih besar*

2427 Grey AVAILABLE

Order now : CLICK HERE
---------------------------------------------------------------- 


Hanger Tudung IKEA

ada 2 jenis.

type A: 99% exactly macam IKEA. 
Normal Price: RM24 (harga di IKEA : RM25.90)
Now : RM 19
Free delivery via Pos Laju
Next working day delivery guaranteed with eightDesigns fast and efficient service :)

type B: 79% macam IKEA. type B ni bezanya pada benang yg digunakan sahaja. tali benangnya lembut sikit.
Normal Price: RM22 (harga di IKEA : RM25.90)
Now : RM 16
Free delivery via Pos Laju
Next working day delivery guaranteed with eightDesigns fast and efficient service :)

kedua-dua hanger type A dan B ni memang best dan cantik! bukan mcm yg biasa orang jual yg tali dia pintal2 tu aje kan. yg ni meeeemang mcm IKEA lah :)


AVAILABLE

Shawl disusun nampak lebih kemas, jimat space. senang nak organize.
boleh juga digunakan untuk sangkut tudung awning supaya awningnya tak rosak :)

Order now : CLICK HERE


---------------------------------------------------------------- 


Skirt Pendek Sebagai Extender - Polkadot 

Measurement(inches'):
Free size
fits S and M
waist 25" (can be stretched to 30")
Material: Chiffon 
Description: Pinggang ada getah, boleh stretch. Ada lining, so tak jarang even diperbuat daripada kain chiffon.

Normal Price RM29
Now : RM19
Free Delivery via Poslaju 
Next working day delivery guaranteed with eightDesigns fast and efficient service.

Penting: 
sila klik pada gambar utk view lebih besar. 
bila gambar dah siap loading di page baru, klik lagi sekali utk zoom.

*warna dalam gambar sedikit berbeza dari produk sebenar*

Maria Elena memakai skirt pendek sebagai extender color white dipadankan dengan blouse Iffah color white shawl patchwork Norlia
Sesuai digayakan bersama baju yang singkat.


2488 White AVAILABLE

2489 Black AVAILABLE

2490 Blue AVAILABLE

Maria Elena menggayakan skirt extender dengan button shirt intan color black

Order now : CLICK HERE 


---------------------------------------------------------------- 




Ainal

Measurement(inches'):
Free size
fits S and M
shoulder 15 | bust 33 | hip 31 | length 25 | sleeve length 23
Material: Soft Cotton
Description : Lengan boleh dilipat, kain sangat soft, mmg sedap dipakai.
Price: RM45
Now : RM30
Free Delivery via Poslaju

*sila klik pada gambar utk view lebih besar*


2370 Black AVAILABLE


Order now : CLICK HERE

----------------------------------------------------------------


Surya

Measurement(inches'):
Free size
fits S toM
shoulder 15 | bust 32 | hip 32 | length 26 | sleeve length 23
Material: Cotton
Description : Basic T-Shirt, ada poket/zip di bahagian ada, kain agak nipis, sesuai juga dipakai sebagai inner
Price: RM30
Now : RM20

*sila klik pada gambar utk view lebih besar*
 Simple tapi still nice, match with shawl bercorak
 
 4 colors available,
2262 - Blue AVAILABLE
2263 - White AVAILABLE
2264 - Grey AVAILABLE
2290 - Red/Orange SOLD OUT

Order now : CLICK HERE




 All items in this sales promotion are NOT RETURNABLE / EXCHANGEABLE.
All vouchers cannot be used to purchase these sales items.